creveti-pane-2-1024x682

Ingrediente:

 
200 g creveţi “tiger” cruzi sau prefierti, decorticaţi (se îndepărtează şi vinişoara neagră de pe spate)
ulei pentru prăjit
½ ceaşcă de faină
½ ceaşca pesmet
Pentru aluat:
-2 linguri faina
-1 lingura mălai
-1 ou
-un vârf de cuţit praf de copt
-bere, sare, piper
Pentru sos:
-o căpăţâna usturoi
-1 /2 linguriţa chili tocat
-ulei de măsline, apă minerală, sare

Mod de preparare

Preparaţi aluatul cu minim o oră înainte. Oul se bate cu sare, se adăugă treptat faină, mălai şi apoi praful de copt. Se incoroporeaza bere, cât să devină o pastă de consistenta maionezei. Bateţi bine cu telul, presăraţi piper şi lăsaţi-l într-un bol la rece până vă apucaţi de prăjit.

creveti-in-sos-picant-1024x682

<

creveti-pane-1-1024x682

Pentru sos, tăiaţi capătul cu rădăcini al căpăţânii de usturoi, fără să scoateţi căţeii din coajă. Puneţi căpăţâna de usturoi în cuptor la 180 grade, cca 20 de minute, până devine moale. Scoateţi căţeii din coajă (vor ieşi printr-o simplă apăsare) şi frecaţi-i într-un mojar cu chili şi sare. Incorporaţi uleiul treptat, cam o lingură, până obţineţi o cremă galben-roşiatică, pe care o subţiaţi –sau nu- după gust cu apă minerală.

Încingeţi ulei într-o cratiţă adâncă, preferabil un ceaun sau o tigaie wok.
Pe un platou, amestecaţi faina cu pesmetul şi un vârf de sare. Creveţii se dau prin acest amestec, se scutură bine, apoi prin aluatul pregătit în avans şi se prăjesc 1-2 minute, până devin aurii la culoare şi crusta e crocantă uniform. E important să nu prăjiţi mai mult de 3-4 bucăţi în acelaşi timp şi să nu-i ţineţi în ulei mai mult decât e cazul, pentru că se vor usca şi îşi vor pierde savoarea. Se scurg de ulei pe pat de şerveţele şi se dau la masa pe o farfurie preîncălzită, cu sosul de usturoi copt.
Se acompaniază excelent cu o bere rece.

creveti-pane-2-1024x682

Pofta buna!

CREVETI IN CRUSTA CROCANTA CU SOS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>