Ruladă cu cremă ganache

 

Indrediente rulada pentru o tava de circa 23/33:
4 ouă
4 linguri de zahăr
4 linguri de făină
1 linguriţa extract de vanilie
1 praf de sare
Crema ganache de ciocolată:
200 ml smântână lichidă dulce
100 g ciocolată (noi am folosit 1 ciocolată cu lapte)
10 căpşune potrivite

Mod de preparare

*Preparare crema ganache:
Ciocolată ruptă în bucăţi se amestecă cu smântână lichidă la foc mic(fără să dea în fiert), până ce ciocolată se topeşte.
Se dă la rece pentru câteva ore 4-5 ore, după care se mixează, până când obţinem o cremă fină şi pufoasă.

*Preparare rulada:
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, se adăugă zahărul şi vanilia şi se bate în continuare, până când se întăreşte din nou.

<

20141224_195811
Gălbenuşurile se freacă cu o lingură de lemn şi se amestecă cu făina.

20141224_194633

Peste amestecul de gălbenuşuri şi faina se adăugă treptat şi cu mare grijă spuma de albuşuri, amestecând uşor prin răsturnare.

Compoziţia de rulada se toarnă în tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă tava este prea mare, se ung bine părţile laterale cu unt şi se tapetează cu făină.
Tava se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 15 minute la foc potrivit. În primele 10 minute nu se deschide uşa cuptorului.
Când rulada este coaptă, se răstoarnă pe un şervet umed, desprinzând hârtia imediat. Se acoperă cu un şervet uscat şi lasa 3-4 minute pentru a se răci.
Se unge cu cremă ganache şi se pun bucăţi de căpşune. Foaia se rulează uşor cu şervetul. Se decorează cu ciocolată topită sau cu zahăr pudră.

Ruladă cu cremă ganache

Ruladă cu cremă ganache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>